1...

Most Popular Articles

  • علائم کمبود کلسیم : اگر این 9 علامت را دارید یعنی کلسیم کافی دریافت نمی کنید!

    علائم کمبود کلسیم : اگر این 9 علامت را دارید یعنی کلسیم کافی دریافت نمی کنید!

    نشانه‌هایی وجود دارند كه به شما هشدار می‌دهد باید مصرف كلسیم را در رژیم غذایی خود افزایش دهید.در این مطلب شما را با 9 علامت کمبود کلسیم و در نهایت چند منبع خوب آن را معرفی می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید

    کمبود کلسیم

    وقتی صحبت از کلسیم به میان می آید همه یاد استخوان ها و پوکی آن ها می افتند. درست است که کلسیم ماده ضروری و لازم برای سلامت استخوان ها است؛ اما تأثیر آن فقط به همین جا ختم نمی شود. علاوه بر آن، مشکلات دندانی، ریزش مو، خشکی پوست و شکنندگی دندان ها و همچنین بی خوابی و برخی مسائل دیگر نیز می تواند ناشی از کمبود کلسیم باشد. کلسیم فراوان ترین ماده معدنی موجود در بدن انسان است که بیشتر در استخوان ها و دندان ها تمرکز دارد. البته کلسیم در خون، نرون ها و همچنین بافت های دیگر بدن نیز یافت می شود..

    70 درصد بافت استخوانی از کلسیم تشکیل شده است
    گفته می شود که 70 درصد سیستم استخوانی بدن از این ماده معدنی تشکیل شده است که نقش مهمی در سلامت سیستم عصبی و همچنین رشد تمام سلول های بدن دارد.

    کلسیم نقش مهمی در انعقاد خون، کنترل ضربان قلب و همچنین آرامش و انقباض عضلانی دارد. در واقع این ماده معدنی در عملکردهای مختلف بدن نقش دارد و نمی توان گفت که کمبود آن صرفاً باعث بروز بیماری های مزمنی مانند پوکی استخوان می شود. چون مشکلات مفصلی و حتی بیماری های قلبی عروقی نیز از عوارض کمبود آن خواهد بود. اگر می خواهید قبل از اینکه کار به اینجا بکشد کمبود این ماده معدنی ضروری را کشف کنید بهتر است به برخی علائم بدنتان دقت بیشتری داشته باشید. برخی از این علائم ربطی به استخوان ها ندارد. در ادامه بیشتر در خصوص این علائم صحبت می کنیم.

    کمبود کلسیم و گرفتگی عضلات

    کرامپ ها یا گرفتگی عضلانی می تواند در نتیجه کار زیاد و خستگی عضلات یا کمبود پتاسیم بروز کند. با این حال اگر اهل ورزش باشید و به طور روزانه فعالیت بدنی داشته باشید اما باز دچار گرفتگی عضلات شوید ممکن است پای کمبود کلسیم در میان باشد. اگر درد در ران، بازوها یا پشت ساق پا بروز می کند حتماً مصرف کلسیم تان را افزایش دهید.

    کمبود کلسیم و بی خوابی

    بیشتر اختلالات مزمن خواب می تواند در نتیجه کاهش میزان کلی کلسیم بدن بروز کند. بی خوابی یا بیدار شدن مدام نشان می دهد که بدنتان کمی بیشتر به کلسیم نیاز دارد.

    کمبود کلسیم و مشکلات دندانی

    دندان های ما در بافت خود حاوی میزان زیادی کلسیم هستند. به همین دلیل نیز کاهش میزان کلسیم در بدن به طور مستقیم روی سلامت آن ها تأثیر می گذارد. اگر دچار پوسیدگی یا دیگر عفونت های دندانی می شوید یا اینکه دندان هایتان بیش از اندازه زده و شکننده است بهتر است نسبت به میزان کلسیم بدنتان شک کنید.

    کمبود کلسیم: پوست خشک، ناخن های شکننده

    با توجه به نقش احیاکننده سلولی کلسیم می توان گفت که این ماده معدنی نقش مهمی در سلامت پوست و ناخن ها دارد. اگر بدن کلسیم کافی نداشته باشد مشکلاتی مانند خشکی پوست یا بروز ترک پوستی و همچنین شکنندگی ناخن ها غیرقابل اجتناب می شود. اگر با این مشکلات مواجه شده اید باک کلسیم تان را پر کنید.

    کمبود کلسیم و موهای ناسالم

    خشکی، ریزش و شکنندگی موها نیز از عوارض واضح کمبود کلسیم در بدن هستند. البته این مشکلات ممکن است در نتیجه عوامل متعدد دیگری نیز بروز کنند. بنابراین لازم است که به تغذیه تان اهمیت ویژه ای بدهید و مواد غذایی متنوعی در برنامه غذایی تان بگنجانید.

    کمبود کلسیم: درد مفاصل و استخوان درد

    دردهایی که در مفاصل و استخوان ها بروز می کنند ممکن است نشانگر بروز بیماری های مزمن مانند آرتریت یا آرتروز باشند. با این حال گاهی این دردها در اثر شکستن یا کاهش تراکم استخوانی ناشی از کمبود کلسیم نیز بروز می کنند.

    کمبود کلسیم و فشارخون بالا

    مواد معدنی متنوعی در تنظیم فشارخون نقش دارد. کلسیم در کنترل فشارخون موثر است و به همین دلیل نیز کمبود آن می تواند از عوامل افزایش فشارخون شود.

    کمبود کلسیم و دردهای قاعدگی

    گرچه دردهای قاعدگی در خانم های مختلف متفاوت است و به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می شود اما در برخی موارد این دردها از ناکافی بودن میزان کلسیم بدن نیز بروز می کنند. به عقیده متخصصان میزان کافی کلسیم در بدن به کاهش دردها، ورم شکم، احتباس آب، اضطراب و حتی افسردگی کمک می کند. اگر همیشه از دردهای قاعدگی رنج می برید حتماً به میزان کلسیم بدنتان توجه داشته باشید.

    کمبود کلسیم و شکنندگی استخوان ها

    کمبود کلسیم باعث کاهش تراکم استخوان شده و زمینه را برای شکستن استخوان ها و کوفتگی تاندون ها فراهم می کند. کلسیم برای محکم ماندن استخوان ها ضروری است و کمبود آن باعث بروز بیماری های مزمنی مانند پوکی استخوان می شود.

     

    منابع غذایی کلسیم

     

    بعد از مطالعه عوارض کمبود این ماده معدنی بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا میزان کلسیم بدنتان بررسی شود. به طور کلی برای تأمین کلسیم بدن مصرف میوه های خشک، محصولات لبنی، بروکلی، کلم، آب اسفناج؛ آب پرتقال، شیر برنج، ماهی و تخم مرغ را افزایش دهید. البته می توانید از مکمل های کلسیم نیز بهره ببرید. اما بهتر است که ابتدا به صورت طبیعی و از طریق مواد غذایی نیازهای بدنتان را تأمین کنید.

    Read more
  • هشت نشانه کمبود ویتامین دی در بدن که باید مراقب باشید

    ویتامین D برای قلب، استخوان‌ها، دندان‌ها مفید است و با آلزایمر، پارکینسون، دیابت، افسردگی و سرطان مقابله می‌کند. فراموش نکنید که این ویتامین برای سلامت موها نیز بسیار مفید است

    اما متأسفانه روز به روز میزان ویتامین D بدن ما در حال سقوط آزاد می‌باشد. این ویتامین را «ویتامین خورشید» نیز نامیده می‌شود به خاطر اینکه قرار گرفتن در معرض نور خورشید آن هم به مدت حدود یک ربع، 80 درصد از نیاز ما به ویتامین D را تأمین می‌کند. اما متأسفانه آپارتمان نشینی و از طرف دیگر آسیب‌های اشعه های ماورای بنفش باعث می‌شود که خیلی‌ها به میزان کافی در معرض نور خورشید نباشند.

    ویتامین D در بدن موجب تنظیم ژن‌ها، تولید ویتامین B و تحریک بسیاری از مراحل در سیستم‌های مختلف بدن می‌شود.

     

    بدن انسان با قرار گرفتن در معرض نور خورشید بدون استفاده از کرم ضد آفتاب این ویتامین را دریافت می‌کند. میزان این ویتامین در افراد مختلف بر اساس ژنتیک، جنس و سن متفاوت است.

    ویتامین D با دیگر ویتامین‌ها تفاوت دارد. دریافت این ویتامین با مکمل‌ها نیز ممکن است، اما اگر علائم ذیل را در بدن مشاهده کردید به سراغ پزشک بروید

    فشارخون: با کمبود ویتامین D فشار خون افزایش می‌یابد. به طور طبیعی این ویتامین موجب توقف افزایش فشار خون در شریان و افزایش آب می‌شود. با کمبود آن نیز محدودیت واکنش آنزیمی ایجاد خواهد شد و هیچ راه طبیعی دیگری نیز برای محدودیت تولید پپتید وجود ندارد.

    اختلال در سیستم ایمنی بدن: این ویتامین نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن ایفا می‌کند. گلبول‌های سفید دارای گیرنده‌های ویتامین D هستند. دریافت مناسب ویتامین D عملکرد این سیستم را افزایش داده و موجب تولید پپتیدهای ضدمیکروبی حیاتی می‌شود. این ویتامین از هر واکسنی بهتر بوده و موجب افزایش طبیعی ایمنی بدن می‌شود.

    اوضاع قلبی: بر اساس آمار ارائه شده بیماران قلبی دارای کمبود این ویتامین هستند. غلظت پایین آن منجر به افزایش غلظت کلسیم در شریان‌ها، بیماری قلبی و سکته می‌شود. کاهش این ویتامین نیز باعث چاقی، افزایش کلسترول و ابتلا به دیابت نوع 2 خواهد شد.

    تعریق مفرط: کمبود ویتامین D موجب افزایش تعریق بخصوص در اطراف گردن و پیشانی خواهد شد.

    مشکلات گوارشی: افراد دارای مشکلات گوارشی همچون سلیاک، کرون و غیره با کمبود ویتامین D مواجه هستند.

    افسردگی و غم و اندوه: میزان دریافت ویتامین D در فصل‌های مختلف تاثیرات متفاوتی در بدن دارد. به‌طوری‌که با دریافت D3 در افراد افسرده تاثیرات منفی روحی کاهش خواهد یافت.

    درد مداوم و ناراحتی: تاثیرات ویتامین D در ضعف و درد مشخص است. درد مفاصل، سوزش و گزگز در ماهیچه‌ها از دیگر علائم کمبود ویتامین D است. این ویتامین موجب انقباض ماهیچه‌ها و افزایش قدرت بافت‌ها و استخوان‌ها می‌شود.

     

    مشکلات خواب: کمبود ویتامین D موجب آپنه خوابی، خواب سبک، بیدارشدن مکرر و سندرم پا خواهد شد. میزان مناسب ویتامین D نقش اساسی در ریتم خواب بدن دارد

     

    Read more
  • این ۶ نشانه که می گویند قند خون تان بالا است، حتی اگر دیابت یا شکر ندارید !

    6 نشانه که می گویند قند خون تان بالا است، حتی اگر دیابت یا شکر ندارید !

     

    6 نشانه که می گویند قند خون تان بالا است، حتی اگر دیابت یا شکر ندارید !

    قند خون بالا و دیابت چیزی نیست که بتوان آن را کم اهمیت دانست و از کنار آن به سادگی عبور کرد. هیچ کس بدون علامت و در خفا به این بیماری دچار نمی شود. قند خون بالا علائم کمابیش مشهودی دارد از جمله تشنگی شدید، خستگی بیش از اندازه، تغییر وزن و غیره.

    ممکن است بدون اینکه بدانید قند خونتان بالا باشد و شما علائم آن را به مشکلات دیگری نسبت دهید. باید نسبت به برخی علائم که نشان دهنده بالا بودن قند خون است آگاه تر باشید و به موقع نسبت به بررسی سلامتی خود اقدام کنید تا خطرات این بیماری به حداقل برسد.

    در زبان علم به میزان قند خون گلیسمی می گویند. زمانی که میزان قند خون از 1.10 گرم در هر لیتر خون بالاتر برود نگران کننده خواهد بود.

     

    اگر در افرادی که سابقه خانوادگی دیابت و چاقی مفرط در ناحیه شکم هستند، میزان قند خون به 1.15 گرم در لیتر یا 1.20 گرم در لیتر برسد باید جدی گرفته شده و بررسی های فوری شروع شود، چون بالا رفتن قند خون می تواند نشان دهنده مرحله پیش دیابت باشد.

    مرحله پیش دیابت شرایطی است که در آن قند خون بالاتر از حد نرمال است، اما به اندازه ای نیست که تشخیص دیابت قطعی شده باشد. به گفته سازمان بهداشت جهانی تشخیص دیابت زمانی تایید شده است که قند خون در دو بار تست در حالت ناشتا بالاتر از 1.26 گرم در لیتر خون باشد.

    اولین علامت قند خون بالا: خستگی زیاد

    زمانی که اختلال در قند خون قدیمی بوده و بررسی نشده باشد علائم جسمی آن خیلی دیر بروز می کند. اگرچه قند خون بالا در ابتدا معمولا علامتی ندارد، اما خستگی زیاد و خواب آلودگی از نخستین علائم رایج و مشهود این مشکل محسوب می شوند.

    البته باید گفت که خستگی می تواند با علائم دیگری از جمله تپش قلب و تعریق بیش از حد نیز همراه باشد. باید بدانید که خستگی زیاد مختص بیماری قند و بالا بودن قندخون نیست اما می تواند هشدار دهنده این مسئله نیز باشد. بنابراین بهتر است آزمایش داده و وضعیت تان را بررسی نمایید.

    قند خون بالا: کاهش وزن

    دومین علامت نشان دهنده قند خون بالا می تواند کاهش وزن ناخواسته فرد باشد.در حالت کلی این کاهش وزن بین یک تا سه کیلو بوده و گاهی با خستگی زیاد همراه است. اما ممکن است بیماری احساس سلامت جسمی داشته باشد. در هر صورت اگر متوجه کاهش وزن ناخواسته خود شدید و در کنار آن خستگی زیادی احساس می کنید به پزشک مراجعه کنید و آزمایش خون بدهید.

    قند خون بالا: احساس تشنگی شدید

    عطش و تشنگی شدید معمولا جزو علائم نشان دهنده ابتلا به دیابت است، اما یک علامت دیرهنگام است که اغلب صرفا زمانی بروز می کند که قند خون به بالای 3 گرم در لیتر رسیده باشد. زمانی که قند زیادی در خون وجود دارد، بدن ادرار بیشتری تولید می کند تا مازاد قند را دفع کند. این دفع ادرار بیشتر نیز باعث ایجاد تشنگی و عطش می شود.

    قندخون بالا: احساس گرسنگی زیاد

    احساس گرسنگی زیادی نیز مانند تشنگی شدید جزو علائم نستبا دیرهنگام قند خون بالا می باشد. اما این احساس گرسنگی شدید در اثرکاهش غیرعادی قند خون در ناحیه سلولی و مغزی به وجود می آید. اگر بدون افزایش فعالیت بدنی تان متوجه احساس گرسنگی شدید خود شده اید وضعیت را جدی تر بگیرید.

    قندخون بالا: عفونت های اداری و ژنیتال

    در صورتی که علائم قند خون بالا را دارید و یا نسبت به احتمال ابتلا به آن شک دارید ساده ترین کار این است که با یک پزشک مشورت کنید. یک آزمایش خون ساده می تواند قند خون شما را نشان دهد

    عقونت های پوستی یا عفونت های ادراری یا ژنیتال(دستگاه تناسلی) مانند عفونت بالانیت ( التهاب سر آلت تناسلی مرد)، قارچ های واژینال یا عفونت مثانه می تواند از جمله علائم قند خون بالا و همچنین منشا کشف و تشخیص ابتلای فرد به دیابت باشد.

    قندخون بالا: مشکلات بینایی

    اگرچه این روزها اطلاع رسانی زیادی در خصوص بیماری دیابت می شود و این بیماری جزو بیماری های شناخته شده است اما آگاهی بخشی در خصوص علائم آن همچنان ضروری به نظر می رسد. چون بالا بودن قند خون می تواند عوارض شناخته شده دیابت را داشته باشد. در واقع بالا بودن قند خون ممکن است با علائمی از جمله دردهای کمری(هرنی دیسک کرورالژی)، زخم پا، کاهش قدرت بینایی یا حمله قلبی نمایان شود.

    قندخون بالا مسئله بی اهمیتی نیست و نباید از آن غفلت شود. در صورتی که علائم قند خون بالا را دارید و یا نسبت به احتمال ابتلا به آن شک دارید ساده ترین کار این است که با یک پزشک مشورت کنید. یک آزمایش خون ساده می تواند قند خون شما را نشان دهد.

    امروزه دستگاه های سنجش قند خون به طور رایگان در اختیار مردم قرار می گیرد و کار کردن با آنها ساده است.اگر میزان قند خون بالاتر از حد طبیعی باشد باید به طور مرتب قند خون چک شود بخصوص اگر فرد سابقه خانوادگی دیابت داشته باشد و از چاقی مفرط شکمی رنج ببرد.

     

    البته توصیه متخصصان این است که هرگز منتظر بروز علائم دیابت نباشید. اگر شما در خانواده تان سابقه بیماری دیابت دارید و خودتان را مستعد ابتلا می دانید بهترین کار این است که به طور منظم آزمایش خون داده و قند خون تان را بررسی کنید.

    Read more
  • مضرات چای سبز: ۲۴ عارضه جانبی چای سبز که حتما باید بدانید

    مضرات چای سبز هم به اندازه فواید آن زیاد و پرشمار هستند. سالهاست که همه می‌گویند مصرف چای سبز کلید سلامتی است و ما هم مصرف چای سبز را شروع کردیم. همه چیز خوب بود، تا زمانی که بعضی از افراد در برخی از آزمایشگاه‌ها، تحقیقاتی را انجام دادند و تمام افکار و برنامه‌های ما را نقش بر آب کردند.

    بله چای سبز هم عوارض جانبی دارد!

    و بهتر است ما هم این موضوع را باور کنیم. به این دلیل که چای سبز واقعا دارای عوارض جانبی است.

    و شما هم باید آنها را بدانید. همه‌ی آنها را. اما آیا چای سبز برای سلامتی بد است؟ ادامه‌ این مقاله را بخوانید تا پاسخ این سوال را پیدا کنید!

    مضرات چاي سبز!

    آلرژي:

     

    يكي از مسائلي كه ممكن است با استفاده از چاي سبز برايمان ايجاد شود آلرژي‌هاي متفاوت است. در برخي موارد نيز آلرژي‌هاي قديمي را رشد مي‌دهد. محققان مي‌گويند ممكن است بعد از خوردن چاي سبز دچار تنگي نفس و هم‌چنين گلو دردهاي شديد و… شويد و پس از مشاهده اين نشانه‌ها بايد خيلي سريع به پزشك مراجعه كنيد؛ چرا كه ممكن است در طول دراز مدت باعث بروز بيماري‌هاي متفاوت شود.

    مشكلات دستگاه گوارش:

    ديگر مشكلي كه پزشكان به آن اشاره مي‌كنند، مسائل مربوط به دستگاه گوارش است. برخي مواقع ديده شده است كه خوردن چاي سبز باعث ايجاد اختلالاتي در سيستم گوارشي مي‌شود. در اين موارد بيماران دچار دل دردهاي شديد و گاهي نيز دچار يبوست و يا اسهال مي‌شوند. همچنين چاي سبز باعث مي‌شود تا دستگاه گوارش نتواند به ميزان لازم آهن جذب كند و اين خود باعث بروز بيماري‌ها متعددي مي‌شود.

    مشكلات رواني:

    ديگر اثر بدي كه چاي سبز بر روي بدن ما مي‌گذارد اثراتي مربوط به مشكلات رواني است. استفاده زياد از چاي سبز براي مثال پنج ليوان در طول روز مي‌تواند باعث تغييراتي در رفتار شما شود. در مواردي مشاهده شده است كه افراد دچار استرس‌هاي شديد و يا خشونت بسيار زياد شده‌اند.

    كافئين زياد:

    چاي سبز به ميزان زيادي كافئين ندارد اما اين امر نبايد دليلي باشد كه شما از اين چاي به ميزان زياد استفاده كنيد؛ چرا كه باعث مي‌شود ميزان كافئين در بدن شما بسيار بالا رود و همين امر مي‌تواند باعث ايجاد حالت‌هاي سرگيجه و بي‌تعادلي شود. اگر اين ميزان بيش از 14 گرم در هر كيلوگرم باشد مي‌تواند شما را بكشد.

     مضرات دیگر چای سبز:

    خانم های باردار، شیرده و افرادی که ناراحتی اعصاب دارند و آنهایی که ضربان قلبشان نامنظم است، بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند.

    مصرف این چای همچون چای سیاه به همراه غذا جذب روی، آهن و کلسیم را کاهش می دهد.

    زیاده روی در مصرف این چای می تواند باعث دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست شود

     مصرف بیش از حد کافئین که در چای سبز و بعضی از عصاره های آن وجود دارد در بعضی از افراد باعث علائمی مانند عصبانیت، بیخوابی و بیقراری می شود. افرادی که دارای بیماری فشار چشم هستند نباید استفاده کنند و افرادی که میگرن دارند میزان مصرف کمی باید داشته باشند.

    عوارض چای سبز برای دستگاه گوارش

    • برخی مواقع ديده شده‌است كه خوردن چای سبز باعث ايجاد اختلالاتی در سيستم گوارشی می‌شود. در اين موارد بيماران دچار دل‌دردهای شديد و گاهی نيز دچار يبوست و يا اسهال می‌شوند. همچنين چای سبز باعث می‌شود تا دستگاه گوارش نتواند به ميزان لازم آهن جذب كند و اين خود باعث بروز بيماری‌های متعددی می‌شود.
    • مشکلات مربوط به معده در افرادی که با معده خالی چای سبز مصرف می کنند، بسیار شایع است. بنابراین اگر با این نوع مشکلات مواجه شدید، بهتر است به چای، شیر و شکر اضافه کنید زیرا چای سبز کاهنده فشار خون و پایین آورنده قند خون است.
    • زیاد خوردن چای خطر ناراحتی‌های گوارشی از جمله مبتلا شدن به زخم معده و اثنی عشر را در افراد مستعد بیشتر می‌کند.
    • از عوارض چای سبز در صورت زیاده روی در مصرف این چای، می‌توان به دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست اشاره کرد.
    • چای سبز ممکن است یک راه طبیعی برای دفع کردن سرطان باشد، اما مصرف آن در مقادیر بالا می‌تواند به کبد شما آسیب برساند. مطالعات جدید دانشمندان نشان می‌دهد چای سبز در مقادیر بالا می‌تواند باعث آسیب به کبد شود. اما مطالعات نشان داده‌است که نوشیدن روزانه 2 تا 3 فنجان چای سبز برای کبد بسیار مفید است، زیرا چای سبز حاوی کاتشین، نوعی آنتی‌اکسیدان گیاهی است که از انباشته شدن چربی در کبد پیشگیری می‌کند و عملکرد مناسب کبد را ارتقا می‌دهد. این نوشیدنی قوی گیاهی همچنین از کبد در برابر سمومی که ممکن است در کبد جمع شوند و منجر به آسیب آن گردند، محافظت می‌کند.
    Read more

Latest Articles

Most Popular

werbung 5